Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Zo style je een eetkamer die past bij je leeftijd

geschreven door Tessa
Zo style je een eetkamer die past bij je leeftijd

Het is dé plek in huis waar je je omgeeft met vrienden en familie; de eetkamer. Een heerlijke ruimte, welke vaak vrolijke herinneringen en gevoelens van nostalgie oprakelt. Hoe we de eetkamer gebruiken is sterk afhankelijk van de fase in ons leven. De eetkamer van een twintiger ziet er heel anders uit dan die van een veertiger, maar hoe weet je nu wat bij jouw leeftijd past? Hieronder geven we je daar het antwoord op. Met onder andere de feestdagen en andere gezellige etentjes in de wintermaanden in het vooruitzicht, moet met deze tips het plan die vrolijke herinneringen weer aan te vullen zeker lukken!

20'er
Als twintiger woon je waarschijnlijk nog op kamers of heb je nét een plekje voor jezelf, maar nog een hoge studieschuld om te betalen. Veel geld voor een designer eettafel is er dan ook niet. Gelukkig hoef je die ook niet te hebben om een stijlvolle setting te creëren. Knap een oude tafel van marktplaats op of struin een rommelmarkt af voor een tof vintage exemplaar. Ook stoelen zijn op deze wijze gemakkelijker te verkrijgen dan je denkt. Geef je eetkamer een luxe uitstraling door texturen in accessoires toe te voegen. Leg bijvoorbeeld een gezellig schapenvachtje over één of meerder zitplaatsen heen.

Eetkamer rotan stoelen eikenhouten tafel Bron: Couch Style

30'er
Wanneer je de 30 voorbij bent, heb je misschien al meer financiële ruimte, zullen de wilde feestjes waarschijnlijk afnemen en komt er meer tijd vrij voor elegante dinertjes. Leuk om je met die extra centen net wat meer uit te leven in het design van de eetkamer. Geef bijvoorbeeld je tafel eindelijk die upgrade die hij verdient. Of ga nu wel voor die designer stoelen. Zijn vier designerstoelen toch wat boven je budget? Wissel er dan twee af met een houten bankje aan de andere kant van de tafel of combineer ze met low budget stoelen. De eetkamer is een spiegel van de persoonlijkheid. Het is dus van groot belang dat je goed over je aankopen nadenkt. Kies de items die bij jou passen. Ben je net een gezinnetje begonnen? Dan is het uiteraard slim om een aantal praktische spullen in de mix te gooien. Ook wanneer er geen sprake van kinderen is, is functionaliteit van groot belang bij de inrichting van je eetkamer.

Scandinavische eetkamer Bron: Coco Lapine Design

40'er
Wanneer je de 40 hebt bereikt weet je beter wat je leuk vindt. Je bent niet meer tevreden met tweede keuzes en kwaliteit is van groot belang. Na verschillende stijlen in je jongere jaren uitgeprobeerd te hebben, weet je nu wat bij je past. Dus wordt het tijd een eetkamer te stijlen die past bij je levensfase en decorkeuzes te maken die blijven. Zo heb je waarschijnlijk al een lamp of twee in je leven opgehangen. Nu heb je de kans te investeren in een tijdloze variant. Het liefst een met grote impact natuurlijk. Ook het vloerkleed krijgt meer aandacht dan hiervoor. Kies een wollen variant. Deze is gemakkelijk schoon te maken en zachter onder de voeten. Daarmee is de basis af en kun je beginnen met het investeren in mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een luxe dienblad of bijzondere vaas.

Eetkamer Binti Home Bron: Binti Home

50'er
Studies laten zien dat vijftigers zich in het algemeen in het gouden decennium van geluk bevinden. Vijftigers schijnen niet alleen meer tevreden te zijn met hun leven in het geheel, ze blijken ook minder gevoelig te zijn voor stress, depressies en rusteloosheid. Je eetkamer zou dat ook uit moeten stralen, net als jij😉. Niets straalt er meer dan een kunststuk. Je zult het zelf zien, investeer in een schilderij en je eetkamer ondergaat een fantastische transformatie.

Eetkamer blauw groene tinten Bron: Regan Baker Design

60'er
Wanneer de zestig is bereikt mag je jezelf wel wat decadentie veroorloven. Je hebt je meubelstukken al heel wat jaren gebruikt en veel zullen dan ook wel aan vervanging toe zijn. Je hebt in je leven een exceptionele smaak ontwikkeld en het is tijd om alles een update te geven. De eetkamer in je jaren als zestiger zou zowel chic als comfortabel aan moeten voelen. Een plek waar vrienden en familie genieten van heerlijk avondeten, maar ook van goede gesprekken.

Zie ook:
-5 dingen die interieurontwerpers nooit zullen doen in de eetkamer
-Inspiratie: picknicken binnenshuis
-Tips voor een mooie kersttafel

 
 
Slaapkamer

4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

geschreven door Julia
4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

Donkere kleuren passen perfect bij de winter. Ze zijn super sfeervol en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De slaapkamer is heel geschikt voor donkere tinten. Ben jij van plan een donkere kleur in de slaapkamer aan te brengen, maar ben je er nog niet helemaal over uit we...

meer...