Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zwart, wit of grijs op de wand?

geschreven door Rosa
Zwart, wit of grijs op de wand?

Een van de lastigste keuzes bij de inrichting van een interieur, is het kiezen van de kleur op de wanden. Hoe weet je zeker dat je de juiste kleur kiest? Zal deze kleur niet snel gaan vervelen? Of hoe weet ik welke kleur bij mij past? Er is al eens eerder een blog geschreven over de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in je interieur, klik hier om die terug te lezen. Ook is er al eens een blogpost gemaakt over het kiezen van de juiste kleur als je kijkt naar de kleurenpsychologie, klik hier om deze terug te lezen.

Hoewel andere kleuren ook fantastisch staan in het interieur -denk aan marineblauw, mintgroen of zachtroze- zijn zwart, wit en grijs nog altijd de meest populaire kleuren. Deze kleuren zijn neutraal en daardoor voor de meeste mensen makkelijk te combineren. Veel personen vinden het lastig om opvallendere kleuren te combineren en bovendien moet het maar net je smaak zijn. Met zwart, wit of grijs kan het bijna nooit misgaan.

Zwart

Zwart is op het moment dé modekleur op interieurgebied. Het staat stylish, chic én het geeft de ruimte meteen iets mysterieus. Hoewel deze kleur hartstikke hip staat, vinden veel mensen het alsnog lastig om de wand compleet zwart te verven. Voornamelijk omdat de kleur zo donker is, waardoor het interieur drastisch kan veranderen. Daarom komen donkere muren het best tot hun recht in een grotere ruimte. Heb je nou een kleine ruimte en wil je toch een zwarte wand? Kies er dan voor om niet de grootste wand zwart te maken, maar juist een kortere muur, of verf slechts een deel van de muur in deze kleur.

Bron: Rueverte

Wit

Zwart en grijs zijn populair, maar wit steekt er nog altijd met kop en schouders bovenuit. Dit komt vooral omdat wit in alle ruimtes fantastisch staat. Wit is de meest neutrale kleur en je kunt er alle andere kleuren bij combineren. Je kunt er voor kiezen om een rustig kleurenpalet toe te passen, maar je kunt ook helemaal losgaan door kleurrijk meubilair aan te schaffen. Daarnaast is wit natuurlijk een frisse kleur en doordat het natuurlijk zonlicht weerkaatst, lijken sommige ruimtes groter als deze compleet wit zijn geschilderd.

Bron: David Merewether

Bron: Kara Rosenlund

Grijs

Grijs is het mengelmoesje van zwart en wit. Bij twijfel tussen deze tinten kun je dus altijd voor de veilige, grijze kleur gaan. Maar vergis je niet, grijs heeft een eigen karakter! Grijs is iets spannender dan wit en minder mysterieus dan zwart. Ook grijs is makkelijk te combineren. Noem maar een kleur en deze past vaak mooi bij grijs. Ik ben vooral fan van grijs gecombineerd met pasteltinten. Een van de grootste voordelen van grijze muren, is dat je voor veel verschillende tinten kunt gaan. Van antracietgrijs tot betongrijs. Iedere tint heeft zo zijn eigen karakter.

Bron: Stylizimo blog

Bron: Brabbu

Zie ook:
- Zo zorg je ervoor dat de televisie minder opvalt in je interieur
- Binnenkijken bij de meest kleurrijke interieurs
- Zo creëer je een naturel interieur

 
 
Tuin

Dit zijn de populairste tuinstijlen van dit moment

geschreven door zarachristiaans
Dit zijn de populairste tuinstijlen van dit moment

Je hebt er iets mee of juist helemaal niet: de tuin. Een lastige opgave als je niet weet hoe je je tuin moet onderhouden of je geen idee hebt welke planten er überhaupt zijn. In een tuin kun je verschillende stijlen toepassen, net als in huis. Maar welke tuinstijlen zijn er en welke past bij jou?...

meer...