Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zwart, wit of grijs op de wand?

geschreven door rosa

Zwart, wit of grijs op de wand?

Een van de lastigste keuzes bij de inrichting van een interieur, is het kiezen van de kleur op de wanden. Hoe weet je zeker dat je de juiste kleur kiest? Zal deze kleur niet snel gaan vervelen? Of hoe weet ik welke kleur bij mij past? Er is al eens eerder een blog geschreven over de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in je interieur, klik hier om die terug te lezen. Ook is er al eens een blogpost gemaakt over het kiezen van de juiste kleur als je kijkt naar de kleurenpsychologie, klik hier om deze terug te lezen.

Hoewel andere kleuren ook fantastisch staan in het interieur -denk aan marineblauw, mintgroen of zachtroze- zijn zwart, wit en grijs nog altijd de meest populaire kleuren. Deze kleuren zijn neutraal en daardoor voor de meeste mensen makkelijk te combineren. Veel personen vinden het lastig om opvallendere kleuren te combineren en bovendien moet het maar net je smaak zijn. Met zwart, wit of grijs kan het bijna nooit misgaan.

Zwart

Zwart is op het moment dé modekleur op interieurgebied. Het staat stylish, chic én geeft de ruimte meteen iets mysterieus. Hoewel deze kleur hartstikke hip staat, vinden veel mensen het evengoed nog lastig om een wand compleet zwart te verven. Voornamelijk omdat de kleur zo donker is, deze het interieur drastisch kan veranderen. Een zwarte wand kan de ruimte kleiner doen lijken. Daarom komen donkere wanden ook het best tot hun recht in een grotere ruimte. Heb je nou een kleine ruimte en wil je toch een zwarte wand? Kies er dan voor om niet de grootste wand zwart te maken of verf slechts een deel van de wand in deze kleur.


Bron: Australian interior design awardsBron: Rueverte

Wit

Zwart en grijs zijn populair, maar wit steekt er nog altijd met kop en schouders bovenuit. Dit komt vooral omdat wit in alle ruimtes fantastisch. Wit is de meest neutrale kleur en je kunt er alle andere kleuren bij combineren. Je kunt er voor kiezen om een rustig kleurenpalet toe te passen, maar je kunt ook helemaal losgaan door kleurrijk meubilair aan te schaffen. Daarnaast is wit natuurlijk een frisse kleur en doordat het natuurlijk zonlicht weerkaatst, lijken sommige ruimtes groter als deze compleet wit zijn geschilderd.

Bron: David MerewetherBron: Kara Rosenlund

Grijs

Grijs is het mengelmoesje van zwart en wit. Bij twijfel tussen deze tinten kun je dus altijd voor de veilige, grijze kleur gaan. Maar vergis je niet, grijs heeft een eigen karakter! Grijs is iets spannender dan wit maar minder mysterieus dan zwart. Ook grijs is makkelijk te combineren. Noem maar een kleur en deze past vaak mooi bij grijs. Ik ben vooral fan van grijs gecombineerd met pasteltinten. Een van de grootste voordelen van grijze muren, is dat je voor veel verschillende tinten kunt gaan. Van antracietgrijs tot betongrijs. Iedere tint heeft zo zijn eigen karakter.

Bron: Stylizimo blog Bron: Brabbu

 

Onze favorieten: