Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

10 tips voor een betere nachtrust

geschreven door Rosa
10 tips voor een betere nachtrust

Wij Nederlanders hebben er een handje van om iedere avond weer nét iets te laat naar bed te gaan, zijn veel te druk met van alles en willen niets missen. Nog één aflevering van je favoriete serie kijken, nog snel wat werk verrichten of nog even voor de televisie hangen.
Omdat wij in het dagelijks leven over het algemeen nogal druk zijn, hebben wij 10 tips samengesteld zodat je beter slaapt en 's morgens uitgerust wakker wordt, klaar voor de nieuwe dag.

1. Begin bij de basis van de kamer

Begin met de kleur van je slaapkamer. Met felle kleuren in de kamer is het lastiger om tot rust te komen vanwege de vele prikkels. Kies daarom voor rustige tinten zoals grijs, wit, beige of pastelkleurtjes. Het is bewezen dat mensen in een blauwe slaapkamer het meest tot rust komen. Ben je benieuwd welke kleur het beste bij jou past? Zo kies je de juiste kleur voor de slaapkamer

betere-nachtrust Bron: Stylizimo blog

2. Hoge kwaliteit dekbedovertrek

Onder een dekbedovertrek van hoge kwaliteit, slaap je vaak toch even lekkerder. Belangrijk dat jij je lekker voelt onder het dekbedovertrek. Dat het niet prikt, niet jeukt en lekker zacht is. Ook belangrijk: dat het vocht goed absorbeert. De populairste materialen zijn satijn, percal, katoen en flanel. De basis van al deze materialen is katoen, maar door de manier van weven wordt er bepaald hóe de stof heet. Je kunt beter één keer goed investeren in een fijn dekbedovertrek, dan dat je iedere paar maanden een nieuwe koopt. betere-nachtrust Bron: The Glitter Guide

3. Opgeruimde kamer

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! Dit geldt zeker in de slaapkamer. Als je voordat het licht uitzet nog veel rommel ziet liggen, krijg je teveel prikkels en ga je piekeren over alles wat nog gedaan moet worden. Zorg er daarom voor dat je kamer netjes opgeruimd is.

betere-nachtrust Bron: Tumblergallery

4. Houd licht buiten de deur

Sommige dieren vallen niet voor niets meteen in slaap als je ze in het donker zet. Wij mensen zijn precies hetzelfde. Als het donker is, associëren wij dit met slaap. Zorg dus voor goede gordijnen die de kamer verduisteren.
Misschien wel de beste tip voor een betere nachtrust: laat, zodra je in bed ligt, je smartphone, laptop of tablet met rust. Doordat deze schermen verlicht zijn met blauw licht, krijg je meer energie. Als je nog graag iets wilt doen voor je gaat slapen, lees dan een boek, hier worden je ogen juist moe van.

betere-nachtrust Bron: Favim

5. Kies het juiste matras

De basis van je bed is echt je matras. Zorg voor een matras die precies aansluit op jouw wensen en behoeften. Niet te hard en niet te zacht. Als je matras niet goed is slaap je niet lekker en kun je er zelfs klachten aan overhouden. Dus investeer in een goed matras, nu kun je jaren vooruit en je nachtrust wordt een stuk beter.

betere-nachtrust Bron: Good Home Blog

6. Donzen of synthetisch dekbed

Maak voor jezelf de keuze wat voor dekbed je graag wilt hebben. Het is belangrijk dat een dekbed wordt afgestemd op jouw lichaamstemperatuur en het seizoen. Als je een enorme koukleum bent is het niet handig om onder een dun dekbedje te gaan liggen in hartje winter.
Een donzen dekbed heeft een ademend vermogen, voert transpiratievocht af en is zowel comfortabel als vederlicht. Een synthetisch dekbed daarentegen is vaak anti-allergisch, zacht maar toch veerkrachtig en heeft een isolerend vermogen.

betere-nachtrust Bron: Jasmine Star

7. Hoofdkussen van goede kwaliteit

Ook een hoofdkussen hoort bij de basis van je nachtrust. Als jij een kussen hebt die te hard of juist te zacht is voor jou, kun je op den duur rug- of nekklachten krijgen. Investeer daarom in een goed hoofdkussen! Over het algemeen is een kussen waarop je hoofd ongeveer in een rechte lijn ligt met je rug betere-nachtrust Bron: Stylizimo blog

8. Deze planten zorgen voor een betere nachtrust

Van sommige planten is bewezen dat deze ervoor zorgen dat je beter slaapt. De ananasplant is hier een goed voorbeeld van, deze plant geeft namelijk 's nachts zuurstof af. betere-nachtrust Bron: Hunting for George

9. Neem een vast ritme aan

Ga iedere avond rond dezelfde tijd naar bed en sta rond dezelfde tijd weer op. Houdt dit een langere periode iedere dag aan. Ja, ook in het weekend! Zodra je lichaam gewend is aan een bepaald ritme, zal het zich daar ook naar gaan gedragen. Ga bijvoorbeeld iedere dag om 23.00 uur naar bed en sta op 7.00 uur op. Als je lichaam aan een bepaald patroon gewend is, weet het wanneer het tijd is om te slapen en wakker te worden. betere-nachtrust Bron: Homes to love

10. Maak vlak voor het slapen je hoofd leeg

Een van de meest voorkomende redenen waardoor mensen slecht slapen, is dat ze teveel piekeren over zaken. Maak daarom voordat je naar bed gaat, je hoofd leeg. Dit kan door een boek te lezen of een puzzel te maken. Maar ook door een lekker warm bad of douche te nemen. Je krijgt slaap, op het moment dat je lichaamstemperatuur daalt. Je kunt dit versterken, door je lichaam eerst op te warmen door een bad of douche. Zodra je dan in bed gaat liggen, zal je lichaamstemperatuur nog harder dalen.


Zie ook:
-4 tips voor een rustige maar toch leuk ingerichte slaapkamer
-Dit waren de populairste blogs in 2018
-Dit zijn de 2 plantentrends voor 2019

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...