Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: herfst24
Woonkamer

5x vloeren die geschikt zijn voor jou én je kroost

geschreven door Marie-Louise
5x vloeren die geschikt zijn voor jou én je kroost

Een nieuwe vloer uitkiezen is geen broodje van de bakker. Hij moet er niet alleen uitzien om door een ringetje te halen, maar er komen ook wat praktische zaken bij kijken. Zoals je kids bijvoorbeeld. Kinderen zijn speels, laten regelmatig iets vallen en knoeien - net iets te vaak. Je wil natuurlijk dat je vloer hier moeiteloos tegen kan! Daarnaast wil je uiteraard ook dat je kindje comfortabel op de vloer kan spelen. Daarom onthullen wij vandaag 5 vloeren die geschikt zijn voor jou én je kroost.

kinderkamer speelhoekje behangBron: Tapetshow




 

1. PVC-vloer

PVC is gemakkelijk schoon te maken, doordat deze vloersoort waterafstotend is. Daarnaast is het erg slijtvast én geluiddempend. Handig wanneer je kindje graag lawaai maakt of het in z'n bolletje heeft gehaald om met een stift of verf op de vloer in de weer te gaan ;). Daarnaast is PVC niet erg hard. Dus mocht je kindje vallen, valt hij niet op iets keihards.

eettafel pvc-vloer visgraatBron: sansdoute_interieur via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Laminaat

Laminaat is van alle markten thuis en kent vele voordelen. Ben je op zoek naar een houten vloer die niet te hard is, zoals een parketvloer wel kan zijn bijvoorbeeld? Ga dan voor laminaat! Ook laminaat is niet erg hard, handig dus voor onverwachte valpartijen. Daarnaast is er tegenwoordig ook prachtig laminaat die steen, een gietvloer of betonlook nabootst.

gietvloer laminaat woonkamer zithoek juten vloerkleedBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Novilon vloer

Ook met een Novilon vloer kun je met kids in huis prima voor de dag komen. Het heeft namelijk een geluiddempende werking, wat hem een fijne, stille vloer maakt. Ook deze vloer is zeer slijtvast door zijn beschermende laag. Handig wanneer er weer eens saus door de lucht is gevlogen of speelgoed op de grond is gekletterd ;).

visgraat vloer woonkamer eetkamerBron: huisjeinblauwestad via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Tegels

Als er één vloer is die tegen een stootje kan, is het wel een tegelvloer! Daarnaast zal geen vlek het winnen van je deze vloer. Ook is 'ie ideaal wanneer je vloerverwarming eronder wil plaatsen. Een tegelvloer is daarentegen niet heel comfortabel om je kindje op te laten spelen. Je kunt daarom een speciaal speelhoekje creëren en daar een (speel)kleed neerleggen.

tegels vloerkleed speelhoek kinderkamer groenBron: lcjterhorst via HomeDeco Binnenkijken




 

5. Tapijt

Ten slotte kun je ook voor tapijt kiezen met kids in huis. De voor- en nadelen liggen erg voor de hand: het is natuurlijk lekker zacht en warm om op te spelen, maar... onwijs vlek- en bacteriegevoelig. Als tussenoplossing zou je dus bijvoorbeeld een vloerkleed op je PVC-vloer kunnen leggen.

tapijt speelhoek kinderkamerBron: Homes To Love




 

Wil je meer tips voor een kindvriendelijk interieur? Die geven we in deze blog. En in deze blog vertellen we je hoe je een kidsproof bankstel uitkiest!

Zie ook:
- Houd de voetjes warm met deze 20 zachte vloerkleden
- Kindvriendelijk tafelen doe je zo!
- Tips om van de kinderkamer ook een speelkamer te maken

20x Organische vormen: Dé interieurtrend die je niet wilt missen!

geschreven door Giolina
20x Organische vormen: Dé interieurtrend die je niet wilt missen!

Breng natuurlijkheid in je interieur met organische vormen! Van elegante bijzettafels tot unieke vazen, ontdek hoe organische vormen je woonruimte een vloeiende, speelse uitstraling geven. Laat je inspireren door deze stijlvolle items en geef je interieur een natuurlijke twist!

meer...