Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Dit zegt jouw interieurdecoratie over je persoonlijkheid

geschreven door Julia
Dit zegt jouw interieurdecoratie over je persoonlijkheid

De manier waarop je je huis decoreert kan veel zeggen over je persoonlijkheid. Ik ging op onderzoek uit en maakte een lijstje met interieurkenmerken en de persoonlijkheden die daarbij horen.

Zachte en neutrale kleuren

Heb jij zachte en neutrale kleuren in je interieur? Volgens interieurdecoratie-expert Jane Lockhart betekent dit dat je een vredestichter bent en niet van conflicten houdt. Neutrale tinten zijn mooi, maar kan ook saai zijn. Zorg daarom voor een goede balans. Dit kun je doen door bijzondere accessoires of mooie materialen toe te voegen.

neutrale woonkamer Bron: duni_cheri

Lege kasten

Staat er niks op jouw kasten, tafels en tv-meubel? Dan is de kans groot dat jij uitstraling belangrijker vindt dan functie. Als je bijvoorbeeld alles in de keuken wegzet in de kastjes, moet je elke keer alles tevoorschijn halen, terwijl het veel makkelijker is als je bepaalde dingen laat staan. Soms kunnen lege oppervlaktes wat kil en overgeorganiseerd overkomen. Een aantal items her en der maakt het geheel huiselijker.

minimalistische keuken Bron: onbekend

Bijzondere accessoires

Meestal decoreren we onze huizen met accessoires die een verhaal vertellen over onszelf. Bijzondere accessoires vertellen meer over wie je bent, wat je hebt gedaan en waar je je graag mee omringt. Geef jij de voorkeur aan bijzondere accessoires? Dan betekent dit dat jij ervan houdt om mensen te laten zien waar jij interesse in hebt.

bohemian slaapkamer Bron: Bintihome

Felle kleuren

Heb jij een interieur met felle kleuren? Dan is de kans groot dat je je snel verveelt en graag nieuwe dingen doet. Je houdt ervan om nieuwe en spannende dingen te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Het zijn ook meestal de creatievelingen die voor fellere kleuren gaan in hun interieur.

eetkamer felle kleur Bron: onbekend

Vergelijkbare ruimtes

Lijken de ruimtes in jouw huis op elkaar doordat je bijvoorbeeld alle meubels bij dezelfde winkel hebt gekocht, of doordat alle meubels dezelfde stijl hebben? Dan betekent dit dat je tevreden bent met hoe je leven nu is. Je houdt ervan als dingen hetzelfde blijven, zoals je baan, relatie en vrienden. Jij weet wat je wilt.

ruime woonkamer Bron: onbekend

Zie ook:
-Deze kleur past het beste bij jouw sterrenbeeld
-Dit is de top 5 populairste interieurkleuren op het moment
-5x rustige maar verrassende kleurencombinaties
-Zo kies je de juiste kleur voor de slaapkamer

 
 
Woonkamer

16x toffe abstracte prints voor aan de muur

geschreven door Mara
16x toffe abstracte prints voor aan de muur

Een heel mooie én simpele manier om die ene lege muur in je interieur te stylen, is door prints te gebruiken! Maak een mooie gallery wall en hang de prints op, of zet de lijsten gewoon op de grond tegen de muur. Op de sfeerfoto in dit artikel zijn de prints op een dressior gezet: genoeg manieren ...

meer...