Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Scandi - Boho interieurtrend

geschreven door Rosa
Scandi - Boho interieurtrend

De Scandi - Boho stijl is een mix van de Scandinavische en Bohemien woonstijl. Je zou denken dat deze twee stijlen enorm ver van elkaar af liggen. Bohemien staat bekend om z'n drukke prints, rijke kleurtjes en relaxte sfeer. De Scandinavische woonstijl staat juist bekend om de natuurlijke materialen, lichte kleuren en de strakke lijnen.

Toch is een combinatie van deze twee populaire stijlen een van de grootste trends van het moment. Deze stijlen hebben namelijk meer gemeen dan je op het eerste moment zou denken: natuurlijke materialen, warme vloerkleden en de kamerplanten die onmisbaar zijn.

Een Scandinavisch interieur kan soms wat koel aanvoelen. Dit komt voornamelijk door het vele gebruik van lichte kleuren en dat een Scandinavisch interieur soms wat wegheeft van een minimalistische woonstijl.

Door deze woonstijl dus te combineren met een bohemien woonstijl creëer je direct meer sfeer en warmte in de ruimte. Toch hóeft een bohemien woonstijl niet per se heel kleurrijk te zijn. Je kunt natuurlijk ook de bohemien-printjes toepassen op neutrale kleurtjes. Of slechts één eyecatcher toevoegen in de vorm van een opvallend vloerkleed.

scandi boho
Bron: Fika Magazine

Scandi boho interior
Bron: Dirks Dotter

boho scandi
Bron: Lili in wonderland

scandi boho
Bron: Lili in wonderland

scandi boho
Bron: Adore magazine

Deze woontrend is heel makkelijk thuis toe te passen. Start met een lichte achtergrond. Bij voorkeur een witte wand. Dit is een kenmerk van zowel de Scandinavische als de bohemien woonstijl. Vervolgens ga je 'laagjes opbouwen'. Begin met het uitkiezen van natuurlijke kleuren en materialen. Rotan, hout, leer en linnen zijn onmisbaar. Bij een Scandi - Boho interieur, is het belangrijk dat de basis rustig is.

Nu kun je verschillende stoffen en kleuren uit gaan kiezen. Maak hierbij een keuze tussen een monochroom kleurenpalet of juist een accentkleur. Je kunt kiezen voor allemaal lichtgrijze kussentjes met een andere print óf voor kleurrijke prints die allemaal binnen hetzelfde kleurenpalet vallen.

Om net dat beetje extra boho toe te voegen, kies je voor allerlei verschillende accessoires. Dus: allemaal verschillende sierkussentjes die toch een geheel vormen, verschillende fotolijstjes etc. Om toch die Scandinavische twist eraan te geven, denk je goed na over de plek van de accessoires. Zorg ervoor dat deze niet in de weg liggen en er altijd een rustige uitstraling blijft.

Last but not least, ga los met planten! Dit is een kenmerk van beide interieurstijlen én een verbindende factor. Goed excuus dus om extra kamerplanten aan te schaffen ;-)!

scandi boho
Bron: Thongtinduan

boho scandi
Bron: Paulina Arcklin

boho scandi
Bron: Paulina Arcklin X Hotel Casa Cook


Bron: Paulina Arcklin

scandi boho
Bron: Lili in wonderland

Zie ook:
- Dit zijn de kenmerken van de 9 populairste interieurstijlen
- 7 populaire interieurstijlen uitgelegd
- in 6 stappen naar een Scandinavisch interieur
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...