Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Geen groene vingers? Deze planten kun je onmogelijk dood laten gaan

geschreven door rosa

Geen groene vingers? Deze planten kun je onmogelijk dood laten gaan

Krijgen jouw kamerplanten zomaar slappe bladeren of slaan ze juist geel uit? Blijft jouw kamerplant vaak niet langer dan een maand in leven? Of krijgt jouw kamerplant ineens allemaal bruine plekken terwijl je hem wel voldoende water geeft? Als jij dit herkent, zijn we bang dat je geen groene vingers hebt. Dat geeft helemaal niets! We hebben namelijk een lijstje gemaakt met de leukste kamerplanten die amper verzorging nodig hebben en jij dus ook onmogelijk dood kunt laten gaan. Handig!

1. Monstera

Deze populaire kamerplanten is helemaal niet veeleisend. Sterker nog, hij neemt genoegen met dat wat jij 'm geeft. Of je hem in het zonnetje of de schaduw zet is helemaal aan jou! Let er alleen wel op, dat je hem nooit in direct zonlicht zet. Ook qua water geven is 'ie de moeilijkste niet. Houd in het voorjaar en de zomer de grond altijd een beetje vochtig. In het najaar mag de potgrond soms helemaal opdrogen. Wil je nog extra tips? Lees dan hier hoe je de gatenplant moet verzorgen.

kamerplanten

2. Maranta

Deze vrolijk gekleurde plant heeft een bijzondere eigenschap. Hij vouwt namelijk 's avonds z'n bladeren in en 's ochtends weer uit. De bladeren van de plant veranderen continu van richting. Daarom wordt de plant ook wel de prayerplant genoemd. Zet 'm op een standplaats zonder direct zonlicht en geef 'm regelmatig een scheutje water. Als de bovenkant van de potgrond is opgedroogd, is hij weer toe aan een scheutje. Als de bladeren slap gaan hangen betekent het dat hij dorstig is.

3. Philodendron

Dit is misschien wel de makkelijkste plant uit het rijtje. Het maakt de Philodendron namelijk allemaal niet zoveel uit. Hij doet het goed op zowel een lichte als op een donkere standplaats. Geef zo'n één keer per week een beetje water als de grond droog aanvoelt. Als de grond nog vochtig is hoef je hem niets te geven, want je kunt deze plant eigenlijk alleen laten doodgaan als je hem teveel water geeft.

kamerplant

4. Sanseveria

Deze kamerplant kan maar op één manier doodgaan en dat is als je hem teveel water geeft. Dit is dus met recht een plant die je (bijna) onmogelijk dood kunt laten gaan. De Sanseveria heeft maar heel weinig zonlicht, water en aandacht nodig. Geef hem dan ook alleen water als de complete potgrond is opgedroogd, anders heb je kans dat je hem alsnog teveel geeft.

5. Palmen

Ook een palm is heel makkelijk te verzorgen. Omdat de palm oorspronkelijk in zonnige gebieden groeit, zal hij binnen ook harder groeien op een zonnige standplaats dan op eentje in de schaduw. Toch kun je deze plant heel goed op een donkerdere plek kwijt en zal hij het overleven. Het enige waar je bij de palm even op moet letten is dat je hem in een ruime pot zet zodat hij voldoende ruimte heeft om te groeien en dat je hem niet teveel water geeft. Daar kan hij dan weer niet tegen ;-).

kamerplant

6. Aloë Vera

De Aloë Vera is ook super makkelijk te verzorgen. Zet hem op een zonnige plek en geef hem water zodra de aarde droog aanvoelt. Als je hem een paar dagen vergeet water te geven is dat geen probleem, want de plant groeit rustig door. Naast dat de Aloë Vera makkelijk te verzorgen is, is hij ook nog eens hartstikke goed voor je door zijn zuiverende en helende eigenschappen.

7. Vetplantjes

Er wordt vaak gezegd dat je een vetplantje bijna niet dood kunt laten gaan en dat je eigenlijk je best moet doen om hem toch dood te laten gaan. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is het vetplantje op een lichte standplaats neerzetten en heel af en toe een scheutje water geven.

kamerplant

8. Dracaena

Deze kamerplant is enorm sterk! Deze plant kan overal groeien en het maakt hem dan ook niets uit of je hem in het zonnetje of in de schaduw zet. Je kunt hem dan ook prima een keer vergeten water te geven, want deze plant redt zich wel. De enige manier waarop je deze plant dood kunt laten gaan is door hem teveel water te geven. Geef dan ook pas water op het moment dat de potgrond compleet is opgedroogd.

Vind je het nou nog steeds moeilijk om je planten in leven te houden? Misschien is onderstaand pakket dan iets voor jou! Er zit namelijk een attribuut in (ook wel de waterworks genoemd) die je plant automatisch water geeft! In deze box krijg je ook nog eens twee populaire planten en een poster.

Zie ook:

- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen
- Dit is alles wat je moet weten over planten in je interieur